Shiatsu


Shiatsu is een lichaams- en drukpuntmassage voor een optimale conditie.
Het is een traditionele massagevorm waarbij manuele technieken worden gebruikt, om het lichaam in balans te brengen en omvat een volledige lichaamsbehandeling. De behandeling zorgt voor een diepe ontspanning waardoor men zich sterker voelt - zowel fysiek, emotioneel als mentaal. De massage is heilzaam, werkt preventief en effectief voor iedereen die meer in balans wil leven. Het is ideaal geschikt voor mensen die last hebben van allerlei spanningen, stramheid, rugproblemen, gewrichtsklachten, werkdruk, hooggevoeligheid, fibromyalgie, vermoeidheid, slapeloosheid, stress, burn-out, hoofdpijn, spijsverteringsklachten,...

Door het toepassen van zowel druk-, rotatie- als strektechnieken, kan de therapeut de levensenergie ('ki') revitaliseren in die delen van je lichaam waar de energiestroom gestagneerd is: waar spanning zit treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd. Shiatsu reguleert daarbij de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Door de acupressuur behandeling wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam gestimuleerd.

Een shiatsu duurt +/- 60 min.
De intake +/- 75 min (gesprek & behandeling ).
De behandeling wordt gegeven op kledij, bij voorkeur loszittende comfortabele kledij (joggingbroek of legging, T-shirt).

Bij het eerste bezoek is er een intake-gesprek waarbij er een beeld wordt gevormd van jouw situatie. Is er gewoon behoefte aan een heerlijke ontspannings-sessie en/of zijn er specifieke klachten of lichaamscondities (rugklachten, pijn, spanningen, zwangerschap, aanwezigheid van medical devices, vroegere operaties, ziekten, ...) te vermelden vanuit je leef- of werkomstandigheden.

De sessies worden verzorgd in een sfeer van integriteit, respect en vertrouwen. De behandeling en de gebruikte technieken worden afgestemd op basis van jouw info, situatie en lichaamsconditie.
Het is steeds goed om jezelf wat rust te gunnen en ook aangewezen om voldoende water te drinken na de behandeling.

Mogelijke aanvullende therapie


Moxa: een eeuwenoude warmtetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van een moxastick. Specifieke acu-punten worden behandeld.

Coaching: persoonlijke begeleiding, gesprek, specifieke oefeningen

Essentiƫle olie: massage met essentiƫle olie

 © Bo-Senti. All rights reserved. Bo-Senti - Tijkstraat 40 - 2360 Oud-Turnhout
tel +32 478 52 21 83 - mail Bo-Senti@telenet.be
Production by Ajouta